Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AB ile Şangay İşbirliği Teşkilatı Arasında Tercih Yapmak Mecburiyetinde Değiliz”

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni: Türkiye’nin Yeni Denizaltı Projeleri ve Askeri Gücüne Dair Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vurguladığı Stratejik Adımlar.

Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Mezuniyet Töreni: Türkiye’nin Yeni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da düzenlenen Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin hem Doğu hem de Batı ile güçlü ilişkiler kurma stratejisini sürdüreceğini belirtti.

Askeri Güç ve Savunma Politikaları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına Türk Silahlı Kuvvetleri’nin uluslararası alandaki başarısına vurgu yaparak başladı. Türkiye’nin caydırıcılık ve çalışkanlık noktasında tüm dünyada hayranlık uyandıran bir orduya sahip olduğunu ifade eden Erdoğan, “Şanlı ordumuzun asil mensuplarıyla her zaman iftihar ediyorum. Silahlı Kuvvetlerimizi güçlendirmek için aralıksız çalışıyoruz” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin yeni denizaltı projelerine de değindi. “Yeni tip denizaltı projemizi adım adım hayata geçiriyoruz. Hızır Reis Denizaltımızı 2025, Murat Reis Denizaltımızı 2026 yılında hizmete almayı planlıyoruz. Kalan 3 denizaltımızı da 2029 yılına kadar tamamlayacağız” şeklinde bilgi verdi.

Mavi Vatan ve Kıbrıs

Konuşmasında Türkiye’nin deniz sınırlarını ve haklarını koruma kararlılığını da vurgulayan Erdoğan, “Mavi Vatan’daki haklarımızı sonuna kadar koruyacağız. Kıbrıs Türk’ü kardeşlerimizin hukukunun çiğnenmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Türkiye’nin bu konudaki tavrının değişmeyeceğini belirten Erdoğan, “Birileri Mavi Vatan’ı ‘masal’ olarak görebilir; biz bu tür değerlendirmelere kulak asmadan davamıza devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin dış politika stratejilerine de değindi. Erdoğan, Türkiye’nin sadece Batı ile ilişkilerini değil, aynı zamanda Doğu ile de güçlü bağlar kurma hedefinde olduğunu ifade etti. “Türkiye yönünü sadece Batı’ya dönerek menzil-i maksuduna varamaz. Biz birilerinin iddia ettiği gibi Avrupa Birliği (AB) ile Şangay İşbirliği Teşkilatı arasında bir tercih yapmak mecburiyetinde değiliz. Doğu ile ilişkilerimizi güçlendirirken, Batı ile köklü iş birliğimizi ilerletmenin yollarını arayacağız” dedi.

Erdoğan, Türkiye’nin tarih boyunca farklı coğrafyalarda yaşayan halklarla köklü ilişkiler geliştirdiğini hatırlatarak, “Daha bir asır önce bir arada yaşadığımız halklarla bugün aramızda sınırların olması, gönül coğrafyamızdan kopacağımız anlamına gelmez” şeklinde konuştu.

Eğitim ve Mezuniyet Töreni

Törenin ardından, Erdoğan Deniz Harp Okulu’ndan mezun olan 427 öğrenciye seslendi. Mezuniyet sevinci yaşayan öğrenciler için “Siz bahriyelilerimizin mezuniyet sevincine iştirak ediyoruz. Türkiye mazlumların hamisi kimliği ile ilelebet payidar olacak. Türk millet tarih yazmaya devam edecektir” şeklinde teşvik edici sözlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu konuşması, Türkiye’nin savunma politikalarının güçlendirilmesi, uluslararası ilişkilerdeki stratejik yönelimi ve eğitim alanındaki başarıların altını çizen bir mesaj olarak dikkat çekti.