YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Necip Taşkın “Vekil Ebe ve Hemşireler Kadroya Alınmalıdır”

Necip Taşkın “Vekil Ebe ve Hemşireler Kadroya Alınmalıdır”

Sağlık Bakanlığı’na bağlı kuruluşlarda halen 660 vekil ebe ve hemşire çalıştığını, bunlara 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/A maddesine göre kadrolu çalışanlarla aynı görev ve sorumluluğun verildiğini söyleyen Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, idari ve hukuki sorumlulukları bulunmasına rağmen, özlük hakları bakımından mağdurlar, dedi.
04022015taskinKonuyla ilgili yazılı basın açıklaması yapan Taşkın şunları söyledi: “Maaş ve özlük hakları kısıtlı olan vekil ebe ve hemşireler kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmelidir. Kadrolu çalışan ebe ve hemşirelerden hiçbir farkı bulunmayan, görev ve sorumlulukları aynı olan vekil ebe ve hemşireler becayiş hakkı, eğitim, sağlık ve eş durumu gibi haklardan yoksunlar.
2012 Yılında toplanan Kamu Personeli Danışma Kurulu, vekil ebe ve hemşirelerin 4/B statüsüne geçirilmesi ile ilgili konuyu Sağlık Bakanlığına sormuş, Bakanlıkta uygun görüş bildirmişti. Yani vekil ebe ve hemşirelerin kadroya alınmasalar bile sözleşmeli statüde çalıştırılarak ‘yarın ne olacağım’ endişe ve kaygısından kurtarılması gerekir. Nitekim vekil olarak görev yapan ebe ve hemşirelerin sayıları fazla değil; 660 kişiye rahatlıkla kadro imkânı sağlanabilir. Zaten bundan sonra vekil ebe ve hemşire istihdamı da yapılmayacak. Bu nedenle halen görev yapan vekil ebe ve hemşireler kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmelidir. Bunların içinde bulunduğu sıkıntılar anlaşılmalıdır. Evini geçindirmeye çalışan, çocuğunu okutmak için çırpınan bu insanların ellerinden ekmeğini almayın.
Kamu kurumları arasında farklı statüde memur çalıştırılması haksızlıklara neden oluyor. 4/A – 4/B – 4/C gibi farklı istihdam şekilleri olması mağduriyetlere neden olmaktadır. Vekil ebe ve hemşireler iş güvencesinden yoksundur. Anayasa ve evrensel hukuk ilkelerine aykırılık teşkil eden bu durumun ortadan kaldırılması zorunludur. Vekil olduğu için çalışanların eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılması Anayasa’ya aykırıdır. Kaldı ki, kişinin vatandaşlık hakkından doğan her türlü sosyal hakları Anayasa ile güvence altına alınmıştır. Bu nedenle vekil ebe ve hemşirelerin ekonomik ve sosyal hakları verilmelidir. Aksi halde çalışma barışı bozulacak, Anayasal güvence altında olan eğitim-öğretim, kişinin huzuru, aile birliği, v.b. haklar zedelenecektir.
Anadolu Sağlık Sen olarak, hazırlanmakta olan Torba Yasa’da vekil ebe ve hemşirelerin kadroya alınmalarıyla ilgili yasal bir düzenleme yapılmasını bekliyoruz. Toplam sayıları 660 kişi olan vekillerin gelecek endişesinden kurtarılması ve kendilerine gelecekleriyle ilgili plan yapma imkânı tanınmasını istiyoruz. Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilerek mağduriyetlerin önlenmesini talep ediyoruz.”

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji