Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Yerköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zafer Tan’dan Uyarı: “Geçersiz Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik Belgelerine Dikkat!”

Yerköy Halk Eğitimi Merkezi

Yerköy Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Zafer Tan, vatandaşların sosyal medya veya bazı reklam mecralarında duyurulan ve resmiyet ile geçerliliği olmayan belgeleri almaya çalışmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgelerinin eğitim ve sınav süreçleri hakkında bilgilere, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile milli eğitim müdürlüklerinin internet sayfalarından ulaşılabileceğini belirten Tan, “Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik” belgelerinin, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği, yalnızca Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yönetimi ve sorumluluğundaki mesleki eğitim merkezleri (MESEM) ve bu merkezlerin programını uygulayan mesleki ve teknik Anadolu liselerinde eğitim süreci sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara verildiğini belirtti. Tan, bu eğitim ve belgelendirme süreçlerinde herhangi bir ücret alınmadığını vurguladı. “Kalfalık, Ustalık ve Usta Öğreticilik” belgeleri, 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu gereği MEB yönetim ve sorumluluğu altında olan mesleki eğitim merkezleri (MESEM) ve bu merkezlerin programını uygulayan mesleki ve teknik Anadolu liselerindeki alan ve dallarda eğitim süreci sonunda yapılan sınavlarda başarılı olanlara verilir ve eğitim-belgelendirme süreçlerinde herhangi bir ücretlendirme yapılmaz. Söz konusu eğitim kurumları dışında herhangi bir kişi veya kuruluşun bu belgeleri verme hakkı ve yetkisi bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları ve yasal takibata maruz kalmamaları için sosyal medyada ya da bazı reklam mecralarındaki duyurulara aldanarak resmiyet ve geçerliliği olmayan belgeleri almak adına girişimde bulunmamaları gerekmektedir. Mesleki ve teknik ortaöğretim okul ve kurumları ile kalfalık, ustalık ve usta öğreticilik belgeleri eğitim ve sınav süreçlerine ilişkin bilgilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz ile millî eğitim müdürlüklerimizin internet sayfalarından ulaşılabilir. Ayrıca adı geçen kurum müdürlüklerimize başvurularak veya 7/24 Millî Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezimiz (444 0 632) aranarak gerekli bilgiler alınabilir. Konuyla ilgili Bakanlığımız kaynakları dışında yapılan açıklamalara itibar edilmemesini rica ederiz.” dedi.