YouTube

  • DOLAR
    %-0,05
  • EURO
    %0,18
  • ALTIN
    %-0,32
  • BIST
    %0,00
Yerköy'de gürültü kirliliğine karşı önlem

Yerköy'de gürültü kirliliğine karşı önlem

Yaz aylarında artan gürültü kirliliğine karşı Yerköy kaymakamlığından düğün Salonlarına ve çay bahçelerine uyarı yapıldı. 
22092011sesYerköy İlçemizde, çevresel gürültü yönetmeliği kararı gereğince, açık hava düğünü, sünnet, merasim, kutlama gibi faaliyetlere gürültüye neden olduğu gerekçesiyle düğün salonlarına ve çay bahçelerine, Yerköy Kaymakamlığı tarafından denetimler yapıldı.
Yerköy Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada eğlence yerlerinden kaynaklanan şikâyetlerin arttığını belirterek, muhtemel çevresel gürültünün kontrol altına alınması gerektiği ifade edildi.
Yerköy Kaymakamlığı tarafından yapılan yazılı açıklama “İlçemizde bulunan umuma açık çay bahçeleri ile kapalı ve yarı açık düğün salonlarının denetimlerinin artırılarak, vatandaşların rahatsız olmaması için çevre gürültü değerlendirme kontrolleri başlatılmıştır.
Yerköy Kaymakamlığı tarafından başlatılan bu denetimler, Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ile Yerköy Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılmıştır.
Denetimler sırasında işletmelerin eksiklikleri kendilerine tebliğ edilmiş olup; eksikliklerini gidermeyen işletmelerin bir dahaki denetimde, 2872 Sayılı Çevre Kanununa göre işlem yapılacağı ve bu uygulamanın rutin olarak devam edeceği belirtilmiştir.” şeklinde oldu.
Haber: Yerköy Gazetesi

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
Kar kirlili?ine

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji