YouTube

  • DOLAR
    %0,14
  • EURO
    %-0,16
  • ALTIN
    %-0,50
  • BIST
    %1,69
Yerköy’de, TÜBİTAK Bilim Fuarları Açıldı

Yerköy’de, TÜBİTAK Bilim Fuarları Açıldı

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Bilim Fuarı, Yerköy Namık Kemal İlköğretim okulu tarafından açıldı.
05052014fuarYerköy Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan TÜBİTAK destekli Bilim Fuarı, belediye düğün salonu’nda dört gün süre ile sergilemeye başlandı.
Belediye düğün salonunda açılışı gerçekleşen Bilim Fuarına, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Proje koordinatörü Hasan Buğra Karaca, Yerköy Namık Kemal İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından hazırlanan 60 farklı projeyi görücüye çıktığını söyledi.
Çeşitli dallarda hazırlanmış olan projelerden bazıları vatandaşlar tarafından beğenisini sunduklarını söyleyen Karaca, “ Yüz 50 öğrencimizin 60 proje ile katıldığı fuarımızda amacımız öğrencilerimize araştırarak bilgiye ulaşmayı öğretmektir. Toplumların bilim ve teknolojiye yaptığı yatırımın insanlığa sınırsız imkanlar sunduğunu ve her yeni teknolojinin insanlığın araştırmalarından gelmektedir. Amacımız, öğrencilerin bilimle buluşmasını ve bilimsel düşünceye ilgi duymasını sağlama ve onların problem çözme becerilerini geliştirmeye yardımcı olmaktır. Bu tarz etkinliklerin daha da yaygınlaşması gerekiyor. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerime teşekkür ederim.”
Açılan bilim fuarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat branşlarında öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışması neticesinde 60 projenin sergilendiğini ifade eden Karaca, Tübitak’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrenciler üzerinde büyük ivme kazandırılacağının altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji