YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,99
  • BIST
    %1,83
AK Parti Yozgat il ve ilçe adaylarını tanıttı

AK Parti Yozgat il ve ilçe adaylarını tanıttı

Yozgat AK Parti İl Teşkilatı tarafından belediye başkan adayı tanıtım programı bir haftalı gecikmeli de olsa yapıldı. Kalabalık bir katılımın olduğu tanıtım programında ilçeler sloganları ile pankartları ile dikkat çekti.
02022014bozdag2Bir hafta ertelemeli olarak Bozok Kapalı Spor Salonu’nda yapılan aday tanıtım programına Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, 23’ncü dönem Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz, ilçe, belde belediye başkan adayları, teşkilat temsilcileri ve 13 ilçeden çok sayıda partili katıldı.
AK Parti İl Başkanı Harun Lekesiz’in açılış konuşması ile başlayan programda sırasıyla Milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer yaptıkları konuşmalarda Yozgat ve ülke gündemine ilişkin önemli mesajlar verdi.
Daha sonra  kürsüye gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yerel seçimlerin tüm ülkeye huzur getirmesini temenli ederek, Yozgat Belediye Başkan adayı Kazım Arslan ile ilçe ve belde belediye başkan adaylarına başarılar diledi.
2014 seçimlerine giderken AK Parti karşıtların yeni müttefikler edindiğini ifade eden Bozdağ, “Yeni heyecanlı kişileri de aralarına almayı başardılar. Ama Yozgat’tan Bozok Yaylası’nın yiğit insanlarının arasından bir  kez de ben sesleniyorum diyorum ki ‘Beyhude gayretlerle enerjinizi tüketmeyin, boş yere kendinizi yormayın çünkü bu kadroyu yolundan alı koymayı kimse başaramadı. Bu kadronunu gücü milletten gelen bir güçtür. ‘Her defasında söylüyoruz bu milletle kim güreş tutmuşsa bu milletle kim maç oynamışsa bu milletle kim karşı karşıya gelmişse ister sandıkça ister başka yerde her defasında kaybetmiştir. 2014 30 Mart’ın da bu milletle karşı karşıya gelenler kaybetmeye mahkumdur, kaybetmeye mecburdur” diye konuştu.
“Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını tasfiye edeceğiz, 30 Nisan’dan sonra bakanları biz atayacağız, tuzlukları dahi koysak vekil seçtireceğiz” diyenlerle bu görüşte olan başka çevreler herkes ama herkes tarihe dönüp iyi bakmalıdır” diyen Bozdağ, bu milletin her zaman dediğini yaptığını dile getirdi.
“Bizim dayımız kuvvetli”
AK Parti’nin bazı statükonun bazı çevrelerin eğer bazı oligarşik yapıların desteği ile iktidara gelmediğini vurgulayan Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bizi yok etmeleri, yenmeleri kolay değil. Çünkü bizim dayımız kuvvetli. Ne diyoruz bizim dayımız Yozgatlılar diyoruz, bizim dayımız 76 milyon Türk milleti. AK Parti’nin her alanda güçlü hizmetleri var ama bizim en güçlü hizmet ettiğimiz alan yolsuzlukla mücadele alanıdır. Türkiye’nin 230 milya dolarlık bütçesini 784 milyar dolara 800 milyar dolarların üstüne biz yolsuzlukla yaptığımız etkin ve başarılı mücadele sayesinde yakaladık, başardık. Kim ne derese desin bu kadro milletten aldığı emanete bu güne kadar asla ihanet etmemiştir. Bundan sonra da ihanet etmeyecek milletin emanetine uzanan her tür eli kırarak yoluna devam edecektir. Biz kendimizden eminiz, yaptıklarımız yapacaklarımızın şahididir. Türkiye’nin dört bir yanında olup bitenler bu kadronun yaptıklarını gösteriyor. ”
“10 günde ne değişti”
Bozdağ, 12 yıldır ikdardarda olduklarını anımsatarak, şunları kaydetti:
“Biz 12 yıldır iktidardayız, 12 yıldır yolsuz demeyenler, 12 yıldır hırsız demeyenler, 12 yıldır milleti kandırıyor demeyenler 10 gün içinde 3 ay içerisinde 6 ay içerisinde hepimizi hırsız hepmizi yolsuz diye lanse etmeye başladılar. Peki ben soruyorum. 11 senedir niye bu lafları söylemediniz. Biz Türkiye’nin dört bir yanını değiştirirken, daha ileri gitsin diye uğraşırken bu laflar niye söylenmedi de birden bire son bir yıl içerisinde, son iki yıl içerisinde, son bir kaç ay içerisinde birileri gündemi değiştiriyor. Ne değişti, şimdi dün bunlar söyleniyor, şimdi başka şeyler  söylenmek istendi. Olayın aslı şu bu millet yolsuzluk konusunda hassastır, AK Parti’ye ekonomiden vuramıyorlar, çalışkanlıktan vuramıyorlar, milletin emanetine sahip çıkmaktan vuramıyorlar, Türkiye’nin itibarını yükseltmesinden vuramıyorlar, dış politakadan vuramıyorlar ama öte yandan acaba bakanların çocuklarının üzerinden akrabalarının üzerinden bakanları onların üzerinden ve Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarını vurabilirmiyiz diye hesap yapıyorlar, kitap yapıyorlar. Bu kitaplar adamı çarpar boş yere öyle hesap yapmayın çünkü bizim yaptıklarımız milletin önünde, her şeyimiz açık bizim bu millete de mahkemelere de Yüce Allah’a da veremeyeceğiz hamdolsun hiçbir hesabımız yoktur.”
“Bu kadroyu lekelemeyi kimse başaramadı”
“Yolsuzluk yapan evladım dahi olsa evlatlıktan reddederim” diyen bir başbakanın arkasından yürüdüklerini dile getiren Bozdağ, “İftiralarla çamurlarla bir takım kirli hesaplarla bu kadroyu lekelemeyi kimse başaramadı. Bu güne kadar bundan sonra da başaramayacaktır. Belediye seçimlerinden başlamak suretiyle Türkiye’yeyi karıştırmaya milletin zihnini bulandırmaya milletin gönlünü değiştirmeye dönük içerden dışarıdan işbirliği içerisinde yapılan büyük bir oyunla büyük bir senaryo ile büyük bir tuzakla Türkiye karşı karşıyadır. O yüzden bu milletin tuzak bozucu özelliğini bilmeyenlere biz bir kez daha hatırlatıyoruz. Her defasında Türkiye’nin üzerinde oynanan oyunları millet bozdu, bunların hesabı Allah rızası, bozanın hesabı Türk milletinin rızası değildir. O nedenle de 30 Mart’ta bu hesapları yapanlara bu tuzakları kuranlara yargı içerisindeki bazı çürük elmaları kullanmak suretiyle Türkiye’nin bahtını karartmak isteyenlere bu millet 30 Mart’ta sandıkta çok ama çok büyük bir cevabı verecek, oyunu tuzağı boşa çıkaracaktır” ifadelerini kullandı.
Demokratikleşme paketi
Önümüzdeki hafta içersinde Demokrasikleşme paketi mecliste görüşüleceğini kaydeden Bozdağ, şöyle konuştu:
“Onunla beraber yeni adımları da atıyoruz. TMK ona göre görevli Özel Mahkemeleri kaldırıyoruz. CMK 250ye göre görevli şuanda geçi madde ile görev yapan mahkemeleri kapatıyoruz. Artık Türkiye de bir tane Ağır Ceza Mahkemesi olacak. Artık Türkiye de bir tane soruşturma usulü, bir tane yargılama usulü olacaktı. Özel yargılama usulü özel soruşturma usulü özel hakim özel savcı özel mahkeme uygulamasına son veriyoruz. Yargının içerisinde çoklu yapıyı ortadan kaldırıyoruz. Şimdi avukatların dosyayı incelemesi şüphelilerin dosyayı incelemesi önünde ki engelleri kaldırıyoruz dosyanın şüpheli ve avratlarına karşı saklanması uygulamasına son veriyoruz. Herkes dosyasını öğrenecek ne ile suçlandığını bilecek ve savunmasını da hakkını da hukukunu da ona göre savunacak. Bu da son derece önemli son derece tarihi bir adımdır. Hayırlı olsun. Dinlemeler konusunda Türkiye de çok büyük sıkıntılar yaşanıyor.”
“Cumhurbaşkanı, Başbakan dahil Türkiye’de herkesin dinlendiğine dair kanatlar var”
İnsanların dinlendiklerini düşündüğünü belirten Bozdağ, Cumhurbaşkanı, Başbakan dahil Türkiye’de herkesin dinlendiğine dair kanatlarinin olduuğunu söyledi.
Herkesin telefonunu yanında taşımaktan çekinen bir noktada olduğunu anlatan Bozdağ konuşmasını şöyle tamamladı:
“Böylesi bir noktaya Türkiye’nin gelmesini hiç ama hiç arzu etmedik. Ama maalesef Türkiye’de böyle bir noktaya gelmiş durum dayız. O nedenle yeni bir adım atıyoruz. Dinlemeleri daha sağlıklı bir şekilde olması, hukuka uygun olması tehdidin olmaması için yeni ölçülere bağlıyoruz. Bundan sonra sadece kuvvetli şüphe ile dayanarak başka tür delil elde edemiyorum diyerek savcılığa dinleme talebinde bulunamayacaklar. Ne yapacaklar kuvvetsiz şüpheyi tehdit eden somut bazı delileri de dosyaya koyacaklar. Benim kuvvetsiz şüphemi doğrudan sebepler var delililer var işte onlar bunlar diye mahkemeye sunacak, mahkeme onu görünce ona göre değerlendirme yapacak. Eskiden örgüt dışındaki suçlarda üç ay bi dinleme vardı. Arkasından üç ay daha olur. Altı ay dinlenirdi vatandaş şimdi iki ay dinleme olacak. Bir ayda ihtiyaç halinde uzatma imkanı olacak üç aydan fazla vatandaş dinlenmeyecek mahkeme kararı ile de olsa eğer suç bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenmişse eski düzenlemede birer aylık uzatma alarak sonsuza denk dinlenebiliniyordu. Bir süre sınırı yoktu. Şimdi örgüt faaliyetleri kapsamında olduğu dahi dinleme üç ay daha yapılabilecek. Altı aya dinleme nihayetine erecek.”
Bozdağ, konuşmasının ardından belediye başkan adayları sahneye çağırarak tanıttı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji