YouTube

  • DOLAR
    %0,26
  • EURO
    %-0,06
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,05
“Bozok Üniversitesi Rektörü İle Söyleşimde  Düzeltme Yazısı”

“Bozok Üniversitesi Rektörü İle Söyleşimde Düzeltme Yazısı”

Gazetecilik mesleği tarafsız, objektif doğru haber ve yayın anlayışını ilke edinerek halkı, doğru bilgilerle aydınlatarak yayın yapmaktır.
Bu anlamda geçtiğimiz günlerde Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçarı makamında ziyaret ederek kendilerinde üniversitemiz hakkında bilgiler edinmiştim.
Yazım teknik hatalarından kaynaklanan bazı ifadelere açıklık getirmek istiyorum.
İş adamı Bilal Şahin İlahiyat Fakültesi yapımını üstlenmiştir dedim. Doğrusu; ilahiyat fakültesi restorasyon çalışması yapılmaktadır. Olacaktır.
Üniversite kurmak iki tane tuğlayı yan yana getirip bir yapı oluşturmak cümlesi tamamen bana ait bir cümledir.
Birde Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu konferans salonu tüm etkinliklere her zaman açıktır. İbaresini kullanmıştım. Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu idari yönetimce verilecek karar gereğince etkinliklere ev sahipliği yapacaktır. Şeklinde bir ifade olacaktır. Yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermemek adına böyle bir yazıyı yazma ihtiyacı duydum.
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar üniversitesinin gelişimi konusunda çok ciddi çalışmaları üstlenmiş ve bu çalışmaların tamamlanması konusunda ciddi emekleri var.  Bozok üniversitesi sosyal, kültürel, bilimsel anlamda hızla gelişen büyüyen bir üniversitemizdir. Bozok üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar ile yaptığım görüşmede Sayın Rektörümüz üniversitemizin gelişimi konusunda özverili çalışmalarını takdire şayan görerek yaptığım bu söyleşimde yazım teknik hataların olmasından dolayı Rektörünüzden özür diliyorum. çalışmalarında başarılar diliyorum.
 
155 POLİS İMDAT
İnsanlar, toplulukları meydana getirip bir arada yaşamaya başladıkları tarihten itibaren, toplumun ve fertlerin can ve mallarının korunması ihtiyacını duymuşlar, bu tarihten itibaren güvenlik ihtiyaçlarının karşılanmasına önem vermişlerdir. Bu anlamda emniyet teşkilatı 1845 yılında kurulmuş saygınlığını hiçbir zaman kaybetmemiş ve bugünlere kadar onurla, gururla vatan sevgisi ile gelmiştir. Polis teşkilatımızın bugün 167. yıl dönümü kutlu olsun. Millet olarak güvenli ellere teslimiyetin rahatlığıyla gece ve gündüz huzur ve mutluluk içindeysek bunu polis teşkilatının sevgi dolu, güler yüzlü canı pahasına hizmet veren kahraman polislerimize borçluyuz. Hiçbir meslek yoktur ki, kutsal olmasın. Emek verilerek güvene değer görülen her iş takdir ile karşılanmalı saygı duyulmalıdır. Polislik mesleği ise bunlardan birisidir. Her gün ülkemizde ve dünyada birçok olay meydan geliyor. Bu olaylarda asayişi ve güvenliği sağlamak için de polislerimize çok büyük görev düşüyor. Bu zor görevleri yaşmaları pahasına yerine getiren polislerin hayatımızda ve ülkemizdeki önemi büyüktür. Polis kişisel çıkarları değil, toplumun çıkarlarını korumakla görevlidir. Bizler için bu görevi yerine getiren polislerimize saygı gösterip, gereken değeri vermeliyiz. İnsan hayatının her alanında polis kavramı ve sözcüğü geniş yer almaktadır. … Polis namuslu dürüst yaşam sürdürmek isteyen vatandaş için bir güvencedir. Polis yağmurlu günde düzgün vatandaş için bir şemsiye ve paratonerdir. Polis geleceğimizin ve mutluluğumuzun bir parçasıdır. Huzurlu mutlu bir yaşamın adıdır. Polis…
Polis hayatımızın her aşamasında yaşamımızın bir parçası haline gelmiştir. Yaşanan bir olayda ilk aklımıza gelen polistir.  Yangında, kazada, selde, depremde, olaylarda, hemen hemen her alanda polis hayatımızın bir parçasıdır. Bu anlamda geleceğimizi borçlu olduğumuz polis teşkilatımıza sahip çıkılmalı, polislerimizi acı tatlı günlerinde yanında olmalıyız. Polis adaleti sağlanmasına yardımcı olma misyonunu üstlenmiş suç işleyen suça karışan kişileri yakalayıp kanun önüne çıkarak toplumun genel güvenliğinin sağlanmasına öncü rol oynamaktadır. Kanunların kendilerine verdikleri görevleri yerine getirirken üstlendikleri sorumluluk asla tartışılmaz bir kavramdır. Canlarını hiç düşünmeden tehlikeye atan bu insanlara toplum olarak millet olarak sahip çıkılmalıdır.  Polisimiz cumhuriyetin bekçisi görevini üstlenmiş, temel ilkelerini kendine hedef edinerek hukukun üstünlüğünü, demokrasiyi sağlamak için oluşturulan bir sistemdir.
POLİS;    Bugün, Atatürk ilkeleri ışığında, özgürlükçü, demokratik düzen içinde, millet olarak varlığımızın sürdürülmesi, yasa egemenliğinin ve halkın güvenliğinin sağlanması, sürdürülmesi, halkımızın canının ve malının korunması, suç işlemeye yönelik davranışların önlenmesi, suçluların yakalanarak adalete teslimi ve ilgili yasa ve yönetmeliklerin kendisine verdiği diğer görevleri büyük bir gayretle yerine getirmektedir Vatanın her karış toprağının polis kanıyla sulandığı unutmayalım şehit polislerimiz bizim kutsal değerlerimizdir. Bu topraklar üzerinde hakkı olan tüm şehit polislerimizi unutmadık unutturmayacağız…
Herkesin vicdanı kendi polisidir.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji