YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Dr. Fatih Şahin,”Sobalı evler dikkatli olmalı!”

Dr. Fatih Şahin,”Sobalı evler dikkatli olmalı!”

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin, sobalı evlerde oturan vatandaşları uyararak, karbonmonoksit zehirlenmelerinde vatandaşların bilinçlenmesi gerektiğini söyledi.
Sağlık Müdürü Dr Fatih Şahin, yaptığı açıklamada; Karbonmonoksit zehirlenmelerinde kış mevsimi, lodos, ters rüzgar, kötü-yetersiz-tıkalı bacalar, kalitesiz yakıt, soba kurma ve yakma hatalarından ve doğalgaz-şofben tesisatı hataları, menfezler-bacalardaki mimari hatalar, ilgisizlik, dikkatsizlik ve ihmalin en önemli faktörler olduğunu ifade etti.
Karbonmonoksit zehirlenmelerinin sıklıkla kapalı ortamlarda açık ocaklar, bacası çekmeyen soba, şofben, bacasız gaz sobalarında yakıtın iyi yanmaması nedeniyle meydana geldiğini vurgulayan Şahin, “ Kullanılan bacalar usulüne uygun değilse hava menfezleri kapatılmış ise kalitesiz yakıt kullanılıyor ise yatarken sobaya kömür ilave ediliyorsa, soba hava giriş çıkışlarının kapalı olması lodos ve ters rüzgar olarak tabir ettiğimiz durumlar zehirlenmelere sebep olmaktadır. Karbonmonoksit zehirlenmelerinde kısa süre içerisinde müdahale yapılmaz ise ölümle sonuçlanabilmektedir. Önemli bir halk sağlığı sorunu olan ve her yıl özellikle kış aylarında sobaların, kombilerin ve şofbenlerin yanmasıyla birlikte ülkenin hemen her bölgesinden çok sayıda karbonmonoksit zehirlenmesi vakaları ile karşı karşıya kalınmaktadır. Nice ocaklar sönmekte ve aile boyu facialar yaşanmaktadır. Vatandaşlarımız kış mevsiminde bu konularda gerekli önlemleri aldıkları zaman sonu ölümle sonuçlanan bu vahim tabloların görülmesini engelleyebiliriz.”diye konuştu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji