YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,11
  • BIST
    %2,05
Kız öğrencilere “Erken Yaşta Evlilik” semineri verildi

Kız öğrencilere “Erken Yaşta Evlilik” semineri verildi

Yerköy ilçemizde, kız öğrencilere “Erken Yaşta Evlilik” konulu seminer düzenlendi.
10032014kızYerköy Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafında, 80. Yıl Ortaokulu konferans salonunda, Kız Meslek Lisesi öğrencilerine yönelik “Erken Yaşta Evlilik” konulu seminer verildi.
Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Mustafa Atmaca tarafından verilen semerde, kız öğrencilere eğitim süreci, eğitim hayatları sonrası evlilik süreçleri ve evlilikte karşılaşılacak süreçler anlatıldı.
Atmaca, düzenledikleri eğitimlerle erken yaşta yapılan evliliklerin kişiye yarattığı psikolojik travmaları, erken yaşta yapılan doğumların anne ve bebek sağlığında yaratabileceği riskler ve eğitimin önemine değindiklerini söyledi.
Kız öğrencilere yönelik “Erken Yaşta Evlilik” konulu seminerlerin devam edeceğini ifade eden Atmaca, şu ifadelerde bulundu:
“İlçemizde bulunan kız öğrencilere yönelik düzenlenen “Erken Yaşta Evlilik” seminerimizin ilkini Yerköy Kız Meslek Lisesi öğrencilerimize vermiş bulunmaktayız. Seminerdeki amacımız, lise son sınıfta bulunan kız öğrencilerimizin kimi, eğitim hayatına devam ederken, kimisi ise evlenecekleri günü bekleyeceklerdir. Bizler hem eğitim hayatına devam edecek, hem de eğitim hayatını tamamlayıp evlenecek kızlarımıza bu iki süreci nasıl değerlendirmeleri ve hangi yolu izlemeleri konusunda eğitim veriyoruz. İnanıyor ki, bu tür eğitimler kızlarımızın eğitim ve hayatlarında iyi bir yol izlemelerine neden olur.”
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji