YouTube

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %2,05
opuksuz, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” için geziyor

opuksuz, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” için geziyor

Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şube Müdürü Cafer Topuksuz, Ticaret Borsası Başkanı Derviş Esatbeyoğlu’nu makamında ziyaret ederek “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” için destek istedi.
01052014tmoTMO Yerköy Şube Müdürü Cefer Topuksuz, “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası” için Yerköy’de bulunan Sivil Toplum Kuruluşları ve Daire amirlerini ziyaret ettiklerini söyledi.
Türkiye’de ekmek israfının önlenmesine yönelik tedbirlerin ivedilikle alınması amacıyla 17 Ocak 2013 tarihinde başlatılan ve TMO koordinatörlüğünde “Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası”nın yürütüldüğünü söyleyen Topuksuz, kampanyanın başbakanlık genelgesi, 02 Nisan 2013 tarihli ve 28606 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandığını belirterek şunları kaydetti:
“Başbakanlık tarafından yayımlanan genelgede bakanlıklar, valilikler, belediyeler, üniversiteler ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarının, alacakları tedbirler ve yapacakları faaliyetlerle kampanyayı destekleyecekleri, tüm yurtta etkin bir biçimde yürütülecek olan çalışmalarla israfın önlenmesi hususunda toplumsal bir bilinç ve farkındalık oluşturulmasına azami ölçüde katkı sağlanması hedefleniyor.
Genelgede ayrıca kampanyanın tam buğday ekmeğini yaygınlaştırma amacını da içine alacak şekilde, tüm kurum ve kuruluşlarca işbirliği içerisinde ve kararlılıkla yürütülerek takip edilmesine, ekmeğin israf edilmemesi bilincinin tüm fertlerimiz için bir yaşam biçimi haline gelmesinin özendirilmesine vurgu yapılırken, bu çerçevede Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı belediyeler ve il özel idarelerine özel görevler veriliyor.
Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra; halkımız, sivil toplum kuruluşları, memur, işçi ve işveren kuruluşları, meslek oda ve birlikleri, ulusal ve yerel basın ile özel sektörün, çok önemli bir insanlık görevi olan bu kampanyaya gönüllü olarak her türlü destek ve yardımı sağlayacaklarına olan inancın tam olduğu belirtiliyor. Bizlerde, Toprak Mahsulleri Ofisi Yerköy Şube Müdürlüğü olarak, Yerköy’de ve diğer ilçelerde bulunan resmi kurumların yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve odaları ziyaret ediyor ve kampanyaya destek olmaları konusunda ricalarda bulunuyoruz” dedi.
Ticaret Borsası Başkanı Derviş Esatbeyoğlu ise borsa olarak bu tür kampanyalara her zaman destek vereceklerini belirtti.
Ziyarette, Topuksuz, hububat piyasa durumu ve gelişimi hakkında Esatbeyoğlu’ndan çeşitli bilgiler aldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji