YouTube

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %2,05
Yerköy DH’de “Kardeş Kütüphane” projesi

Yerköy DH’de “Kardeş Kütüphane” projesi

“Kardeş Kütüphane” projesi Yerköy devlet hastanesinde ilk meyvesini verdi.
19112012kitapYerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul “Kardeş Kütüphane” projesi Yerköy devlet hastanesinde hayata geçirildiğini söyledi.
“Kardeş Kütüphane” açılışına katılan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Tuncay Öztürk, okumanın önemine değinerek, “Hastanelerde gerek poliklinik sırası bekleyen gerekse yatan hastaların ve refakatçilerinin boş geçen zamanlarını kitap okuyarak değerlendirmeleri için Konya Kitap Okuyor Platformu ile ‘Kardeş Kütüphane’ projesi protokolü imzalamıştık. bu günde ilk meyvesini Yerköy devlet hastanesinde aldık ” dedi.
Ülkede kitaba gereken önem verilmediğini söyleyen Öztürk, kitap okuması gereken çocukların, gençlerin zamanlarının büyük çoğunluğunu internet kafelerde, televizyon başlarında geçirdiğini söyledi.
Günlük ortalama 4-5 saat televizyon izleyen bir toplum olarak bilginin ve bilimin kaynağı olan kitaplara gereken önemi göstermesi gerektiğini söyleye Öztürk şu şekilde konuştu;
“Ülkemizde kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için Yozgat’ta ve ilçelerinde “Kardeş Kütüphane” projesi oluşturdu. Oluşturduğumuz proje ile bir nebze olsun faydalı olabilmek amacıyla ilçelerimizdeki hastanelerimize kütüphane kurulması için çalışmalar başlattık. İnşallah en kısa zamanda diğer ilçelerimizdeki hastanelerimize kütüphane kurulmasını sağlayarak güzel bir hizmete öncülük etmiş olacağız.” dedi.
Daha sonra Konuşma yapan Konya Kitap Okuyor Platformu Başkanı Hikmet Yılmaz ise;
“Kitap okuma konusunda Türkiye, maalesef birçok dünya ülkesinin gerisinde kalmış durumdadır. Genel Sekreterimizin de dediği gibi, ‘Kitap okumaya zamanım yok’ diyenlerin, günde ortalama 4-5 saat gibi zamanlarını televizyon izleyerek israf ettiklerini görüyoruz. Bizler Konya Kitap Okuyor Platformu olarak; Yaşlısından gencine, kadınından erkeğine, işçisinden memuruna, öğrencisinden serbest çalışanına kadar tüm kesimlere okumayı sevdirerek yazma kültürünü geliştirmek. Bu sayede eğitim ve kültür yönünden gelişmiş, teknolojiyi iyi yönde kullanan, yeniliğe açık, özgürlükçü ve insan haklarına saygılı bireyler yetiştirmek gayesindeyiz.
Projede emeği geçen genel sekreterimiz Op. Dr. Tuncay Öztürk’e ve Yerköy Devlet hastanesi başhekimi Dr. Sayit Usul’a çok teşekkür eder, ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Başhekim Dr. Sayit Usul ise; “Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden biridir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını değiştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Günümüzde Televizyon ve bilgisayar sayesinde kitaplar unutulmaya yüz tutmuşken bu kütüphaneyle bir can katabildiysek ne mutlu bizlere. Bu mutluluğu bizlere yaşatan Konya kitap okuyor platformu yetkililerine ve genel sekreterimiz sayın Tuncay Öztürk beye teşekkür ederim ” dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:
Etiketler:
projesi yerköy

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji