YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy'de ebru ve el sanatları sergisi açıldı

Yerköy'de ebru ve el sanatları sergisi açıldı

Yerköy Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan ebru ve el sanatları sergisi, törenle açıldı.
05062015ebruYerköy Öğretmen Evinde açılan ebru ve el sanatları sergisini gezen İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök, Hüseyin Erbaş İmam Hatip Lisesi Arapça ve Ebru öğretmeni Emine Kızılırmak’tan çalışmalar hakkında çeşitli bilgiler aldı.
Öğretmen ve Kursiyerlerin çok başarılı eserler ortaya çıkardığını belirten Şengök, ebru sanatının Osmanlı Devleti döneminde çok büyük öneme sahip olduğunu söyledi.
Yapılan eserleri çok beğendiğini ifade eden Şengök, sanatın toplumların gelişmesi üzerinde büyük etkisi olduğunu ifade etti.
Ebru ve El sanatları öğretmeni Emine Kızılırmak, sergi hakkında şu ifadelerde bulundu:
“Kâğıt süsleme sanatlarının en önemlilerinden biri olan ebru sanatı kursunda yapmış olduğumuz eserleri, Yerköy ilçe haklımızın beğenisine sunmaktan gurur duyuyoruz. Öğretmen ve öğrencilerimiz ile 6 ay süre gibi bir zamanda çalışmış olduğumuz eserleri sergilemek için burada toplanmış bulunmaktayız. Sergimizde 5 yüz’e yakın ebru sanatı eserimiz bulunmaktadır” dedi.
Sergide, Ebru Kursu usta öğreticileri ve kursiyerleri tarafından ebru sanatıyla yapılmış çeşitli tablolar sergilendi.
Serginin açılışına, Kaymakam Nevzat Şengök’ün yanı sıra, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, İlçe Müftüsü İbrahim Güneş, okul müdürleri, kurum amirleri, öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji