YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,05
Yozgat’ta Biçerdöver Uğurlama Festivali düzenlendi

Yozgat’ta Biçerdöver Uğurlama Festivali düzenlendi

Yerköy ilçe Belediye Başkanlığı tarafından ‘Biçerdöver Uğurlama ve Dua’ programı düzenlendi.
Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’ın katkıları ile düzenlenen programa Biçerdöverler, ilçe sanayi sitesi bölgesinden konvoy halinde Haşim Kılıç Mahallesi İstasyon meydanına konvoy halinde giriş yapıldı.
Konvoyda Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz’da biçerdöver sürerek eşlik etti.
Gerçekleşen konvoy sonrasında istasyon meydanından gerçekleşen programa İlçe Kaymakamı Ali Ada, Belediye Başkanı Ferhat Yılmaz, İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Erdoğan, sivil toplum kuruluşları, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Program sonrası gazetemiz muhabirine açıklama yapan Başkan Yılmaz, 31 Mart Yerel seçimlerinde verdikleri sözlerden biri olan ‘Biçerdöver Uğurlama ve Dua’ programını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Her yıl düzenli olarak uğurlama programı düzenleyeceklerini ifade eden Yılmaz, şu açıklamalarda bulundu:
“31 Mart yerel seçimlerinde vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirmeye başlamış bulunmaktayız. Vaatlerimizden biri olan “‘Biçerdöver Uğurlama ve Dua’ festivali idi bugün burada ilkini gerçekleştirmekteyiz. Bugün buraya Yerköy İlçemizden, Kırşehir’in Çiçekdağı ilçesi ve Köseli beldesinde biçerdövercilik yapan hemşerilerimizi katılarak bizleri onurlandırdılar. İlçemizin en büyük kaynağı tarımdır. Tarım olması vesilesi ile Türkiye’nin birçok noktasında ilçemizden biçerdöverler hasat yapmak için yola çıkıyorlar. Bizlerde bunu Her yıl biçerdöverlerimiz sesiz sakin gitmesinden memnun değildik. İnşallah her yıl biçerdöver sahiplerini dualarla, kurban keserek uğurlayacağız.”dedi.
Yerköy denince akla biçerdöver geldiğini ifade eden Yılmaz, “İlçemiz gerek biçerdöver alım-satımı olsun gerekse bakımı olsun Türkiye’de bir numaradır. Bizler bunu tüm göz ardı etmemek için her türlü kamuoyuna duyuracağız. Herkes bilecekki Yerköy denince aklılarla ilk olarak Biçerdöver gelecektir.”şeklinde konuştu.
Program sonrası biçerdöverler dualarla hasar için Türkiye’nin çeşitli noktalarına uğurlandı.DSC 0098 DSC 0008 2 DSC 0012 1 DSC 0040 DSC 0049 1 DSC 0072 1 DSC 0090 1

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji