YouTube

  • DOLAR
    %0,29
  • EURO
    %0,11
  • ALTIN
    %0,99
  • BIST
    %1,83
Çiftçiler Borçlarının Ertelenmesi İçin Dilekçe Yazdılar

Çiftçiler Borçlarının Ertelenmesi İçin Dilekçe Yazdılar

CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz, 2012 Yılında buğday ve arpa hasatlarında umdukları verimi alamayan çiftçilerin mazot ve gübre borçlarını ödeyemeyerek mağdur olduklarını, bu mağduriyetin giderilmesi için TBMM’in sunulmak üzere dilekçe verdiklerini ifade etti.
13022013ciftciYerköy Kumluca Köyü’nde geçimlerini çiftçilikle sağlayan çiftçiler, Yerköy Tarım Kredi Kooperatife olan mazot ve gübre borçlarının ertelenmesi için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Amasya Milletvekiline, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıması konusunda dilekçe yazdılar.
CHP Yerköy İlçe Başkanı Sancak Yılmaz konu hakkında yaptığı açıklamada, Yerköy ilçemize bağlı Kumluca köyünde çiftçilik yapan 14 çiftçinin Yerköy Tarım Kredi Kooperatifine olan mazot ve gübre borçlarının 2013 yılı hasat sezonuna ertelenmesi için CHP Yerköy İlçe teşkilatına dilekçe sunduklarını ifade etti.
Yılmaz, “2012 Yılı hasadında birçok üründe zarar eden çiftiler, her geçen yıl mahsullerdeki verimin düşmesi tedirgin etmektedir. Kumluca Köyü çiftçilerimizde, 2012 hasat döneminde umduklarını bulamayan çiftçilerimiz 8 yıl önce Yerköy Tarım Kredi Kooperatifinden bin TL kredi kullandıklarını bu krediyi ödeyemedikleri için faiz işlediğini bin TL’lik borçlarının şimdi 30 bin TL olduklarını bu durumdan da mağdur olduklarını belirten dilekçeyi, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşınması için CHP Amasya Milletvekili Sayın Ramis Topal’a gönderilmesi için Yerköy İlçe teşkilatımıza yazılı dilekçe sundular.
Bizlerde, çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmesi için dilekçeyi milletvekilimize gönderdik. Milletvekilimiz Topal, dilekçeyi alması ile birlikte gerekli çalışmaları başlattı.
Bu durumdan dolayı çiftçilerimiz, İcra ve hapis cezaları ile karşı karşıya gelmektedir. Umuyoruz ki, gerekli merciler bu konuda çalışma başlatırlar.”dedi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji