YouTube

  • DOLAR
    %-0,14
  • EURO
    %-0,55
  • ALTIN
    %0,22
  • BIST
    %2,33
Öğrenciler Pazartesi günü iti bari ile ders başı yaptılar

Öğrenciler Pazartesi günü iti bari ile ders başı yaptılar

Yerköy İlçemizde okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki yaklaşık 7 bin öğrenci, 11 Şubat Pazartesi günü itibari ile 2012–2013 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısına başladılar.
12022013meb2012–2013 Eğitim-öğretim yılının 17 Eylül 2012’de başlayan ilk yarısı, 25 Ocak 2013 Cuma günü sona ermişti. Örgün eğitimdeki 6 yüz öğretmen ve 7 bin öğrenci, 16 günlük tatilin ardından 11 Şubat itibari ile ders başı yaptılar.
Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 14 Haziran 2013’te sona ereceğini ifade eden Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz,  İkinci dönem, ortaokul öğrencileriyle lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanı yaşayacaklarını ifade etti.
Eğitim ve öğretimin hemen hemen nüfusun tamamına yakınını ilgilendiren bir konu olması münasebetiyle gelişmiş çağdaş toplumların en duyarlı ve vazgeçilmez önceliği olduğunu söyleyen Yavuz, “Yerköy İlçemizde, 6 yüz öğretmen ve 7 bin öğrenci 11 Şubat tarihi itibari ile ikindi dönem için ders başı yapmışlardır. Ülkelerin gelişmişlik düzeyleri, nüfusları, sahip oldukları doğal kaynaklar gibi değerlerden çok, bilimsel düşünceyi ve bilimsel yöntemleri kullanmayı bir yaşam biçimi haline getirmeleri ve ileri teknolojiyi üretmeleri ile doğru orantılıdır.
Bu nedenledir ki; tüm dünyada genç neslin hem bedensel hem zihinsel hem de psikolojik gelişimlerine büyük önem verilmekte ve en büyük yatırımlar eğitim alanında yapılmaktadır. Uluslar arası platformda eğitim alanındaki rekabetin gücünü bugün ne sanayide ne de ekonominin başka bir alanında görmek mümkün değildir. 20.Yüzyılın en büyük lideri olarak kabul edilen ulu önder Atatürk, ileri görüşlülüğü ve bilime olan inancıyla, cumhuriyetin ilk yıllarında bu gerçeği görerek, büyük bir eğitim ve öğretim seferberliği başlatmıştır. Milli eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmanın gerekliliğini dile getirmiştir. Bizlere geleceğin anahtarı olan kapıları göstermiştir.
Bu duygu ve düşünce ile İkinci dönem eğitim-öğretim yılının öğretmen ve öğrencilerimize hayırlı uğurlu olmasını, ikinci eğitim yılında tüm öğrencilere başarılar dilerim” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Milli Eğitim Bakanlığının açıklamış olduğu sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı, 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirileceğini. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran Pazar günü yapılacağını.
Lise son sınıf öğrencileri, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) 24 Mart Pazar günü gireceklerini. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları’na (LYS) 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında başvurulacaklarını. Sınavlar, 15–16 Haziran ve 22–23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirileceğini belirtirken. 2013–2014 eğitim-öğretim yılı ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacağının altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji