YouTube

  • DOLAR
    %-0,07
  • EURO
    %-0,42
  • ALTIN
    %0,66
  • BIST
    %1,85
Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesinden Bilim Fuarı

Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesinden Bilim Fuarı

Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Öğretmen ve Öğrencileri tarafından yıl içerisinde hazırlanan Tübütak destekli Bilim Fuarında 40 proje görücüye çıktı.
16052013senlikYerköy Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan Tübütak destekli Bilim Fuarı, Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda üç gün süre ile sergilemeye başlandı.
Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonunda gerçekleşen bilim fuarına, Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Çiçekdağı İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit Arslan, daire amirleri, parti başkanları, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Serginin açılışında Yerköy İlçe Kaymakamı Bayram Gale, Lise öğrencilerin bilimsel çalışmalara özendirilmesinin ve teşvik edilmesinin gurur verici bir durum olduğunu ifade etti.
Öğrencileri de yaptıkları çalışmalardan ve projelerinden dolayı kutladığını ifade eden Gale, “Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesinin bu yıl ki Tübütak destekli Bilim Fuarı için burada toplanmış bulunmaktayız. Önceki yıllarda çocuklarımız bilim fuarını kendi imkanları ile gerçekleştiriyorlardı. Burada öğretmenleri öğrenciler bilimsel deneyleri, bilimsel gerçekleri, günlük hayatta nasıl kullanılacağını pratik nasıl kullanılacağı konusunda küçük modeller hazırlamışlardır.
Bu modellerle birlikte, kitaplarda okudukları teorileri pratik hayatta, günlük hayatta hayatımızın her köşesinde nasıl kullanıldığını ifade eden çalışmaları bizlerin beğenisine sunmuşlardır.
Bu duygu ve düşünce ile Tübütak destekli bilim fuarında emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize ve Tübütak’a verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.”dedi.
Yerköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz ise “Tübütak Destekli ve Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan bilim fuarı geçtiğimiz yıllarda oldu gibi diğer yıllarda bir birinden farklı, 40 projenin hazırlanması guru verici bir tablodur. Projelerin birbirlerine benzememesi, hepsinin de yaşama farklı bir tarz katması bölgemizin ve ülkemizin kalkınması için İnşallah bir umut vaat eder.” dedi.
Açılan bilim fuarında Fizik, Kimya, Biyoloji, Edebiyat branşlarında öğretmen ve öğrencilerin özverili çalışması neticesinde 40 projenin sergilendiğini ifade eden Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Necip Aydın, Tübitak’ın katkıları ile hazırlanan projelerin öğretmen ve öğrenciler üzerinde büyük ivme kazandırılacağını ifade etti.
Her yıl geleneksel hale getirilen Bilim Fuarının 17 Mayıs tarihine kadar Anadolu Öğretmen Lisesi Spor Salonu’nda açık olacağını belirten Aydın, ilerleyen yıllarda da bilim fuarları etkinliklerinin yapılacağının altını çizdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji