YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yozgat’ın Gazi’deki gururu!

Yozgat’ın Gazi’deki gururu!

Yozgat’ın yetiştirdiği başarılı bilim adamlarından Prof. Dr. Mustafa İlbaş, Bozok Üniversitesi’nin kurucu rektör yardımcılığı ve rektörlüğünün ardından yürüttüğü Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı ile başarılarını artırarak devam ettiriyor.
12062013tarikyilmazGazi Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İlbaş, başarılı çalışmaları ile Yozgat’ın gururu olmaya devam ediyor. Akademik hayatında önemli çalışmaların altında imzası bulunan İlbaş, Makine Mühendisleri Odası Başkanlığı’nda meslektaşlarının geleceğine ışık tutacak çalışmaların da mimarı oldu.
KAYSERİ MMO’NUN 5 DÖNEMİNE İMZA ATTI
Prof. Dr. Mustafa İlbaş, kurucularından olduğu Kayseri (Bölge) Makine Mühendisleri Odasının beş dönem Başkanlığı görevini üstün başarı ile tamamladı ve Onursal Başkan kabul edildi.
İlbaş, memleketi Yozgat’ta Makine Mühendisleri Odası’nın kurumsal kimliğe kavuşmasında büyük emek sahibi oldu.
BOZOK’TA BÜYÜK EMEĞİ VAR!
Prof. Dr. Mustafa İLbaş, 2006 yılında profesör unvanı almasının ardından Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyeliği döneminde Yozgat’taki fakülte ve yüksek okullarda öğretim üyeliği yaptı. Aynı yıl Bozok Üniversitesi’nin kurulması ile kurucu rektör yardımcılığı görevine gelen İlbaş, gönüllü olarak yürüttüğü çalışmalarla üniversitenin bu günlere gelmesinde emeği bulunan isimsiz kahramanlardan oldu.
GAZİ’NİN BAŞARILI DEKANI
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevini yürüten Prof. Dr. Mustafa İlbaş, 47 Profesör, 34 Doçent, 58 Yardımcı Doçent, 5 Araştırma Görevlisi ve 3 Uzman olmak üzere 147 akademik personeli bulunan fakültede kısa sürede ciddi çalışmalara imza attı.
Türkiye’nin en gözde ve marka üniversitesi olan Gazi Üniversitesi’nde yürüttüğü başarılı görevinin yanı sıra katıldığı bilimsel çalışmalarla da gündeme gelen İlbaş, Bozok Üniversitesi ve Yozgat’a olan sevdasını hiçbir zaman kaybetmedi.
YOZGAT SEVDALISI
Mütevazı kişiliği ile her zaman örnek olan Prof. Dr. İlbaş, Yozgat’a olan sevgisi ile tanınıyor. Ankara’da Yozgatlılara kapılarını açan İlbaş’ın bu kez ki konuğu Gazeteci  Tarık Yılmaz oldu.
İlbaş, Kayseri’deki görev süresinde olduğu gibi Ankara’da da Yozgat’ı unutmadığını belirterek; “Kayseri’deki görev süremde her zaman bir ayağım Yozgat’ta oldu. Müstakil bir üniversitenin kurulmasında hemşerilerimle aynı duyguları hissettim, yaşadım. Bu özlemle çıktığımız yolculukta Allah ‘Bozok Üniversitesi’nde görev yapmayı nasip etti. Bu gün burada Ankara’da görev yapmama rağmen Yozgat’tan hiçbir zaman uzak kalmadım. Yozgat sevdalısı biri olarak Gazi Üniversitesi Teknoloji Dekanlığı görevini en iyi şekilde yürütmeye, Yozgat’ı en iyi şekilde temsil etmeye gayret ediyorum. Bozok Üniversitemizin geldiği nokta hakikaten çok önemli. Yeni kurulmuş üniversiteler arasında olmasına rağmen Bozok Üniversitemiz hakikaten önemli bir noktaya geldi. Ortaya çıkan bu başarı bizi de gururlandırıyor” dedi.
Gazeteci Tarık Yılmaz da,  Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa İlbaş’ın her zaman Yozgat’ın gururu olduğunu belirterek; “Yozgat’tan yetişmiş değerli bilim adamlarını, ilim adamlarını görmekten mutluluk ve gurur duyuyoruz. Allah yar ve yardımcıları olsun” diye konuştu.
PROF. DR. MUSTAFA İLBAŞ KİMDİR?
1967 yılında Yozgat / Sorgun’da doğdu. İlk, Orta ve Lise tahsilini Sorgun’da tamamladı.1988 yılında E.Ü.’den Makine Mühendisi olarak mezun oldu. Ayn yıl Erciyes Üniversitesinde Araştırma görevlisi olarak göreve başladı.1991 yılında lazer konusunda Yüksek lisansını tamamladı, Yüksek Mühendis oldu.1993 yılı başında Doktora eğitimi için İngiltere’ye gitme hakkını kazandı. 1993-1997 yılları arasında İngiltere Wale-Üniversitesinde Enerji konusunda Doktorasını tamamladı.1997 yılında bir süre İngiltere’de aynı Üniversitede Post-doktora çalışması yaptı. Bu dönemde Uluslararası bir enerji projesinin fizibilite çalışmasını tamamladı. Yaptığı bir çalışma ile Wales Üniversitesinde 1994 yılında birincilik ödülü aldı.
Aralık 1997 de Yrd. Doç. Dr., 24 Kasım 2000 de Doç. Dr. ve 14 Nisan 2006 tarihinde Profesör Doktor (Prof. Dr.) unvanlarını aldı.2005 Yılında İngiltere VVales Üniversitesi tarafından İngiltere’ye davet edildi ve orada önemli bir hidrojen enerji projesinin çalışmasını başarıyla tamamladı.
Yaptığı çalışmalar dolayısıyla Cardiff Üniversitesi tarafından takdirname ile ödüllendirildi. Yurtiçi ve yurtdışında yayınlanmış elliden fazla bilimsel yayını vardır.
Erciyes Üniversitesi ve Bozok Üniversitesinde öğretim üyeliği yapmış olan Prof. İLBAŞ, Yozgat Bozok Üniversitesi kurucu Rektör Yrd. Olarak görev yaptı ve önemli hizmetlerde bulundu. Kurucularından olduğu Kayseri (Bölge) Makine Mühendisleri Odasının beş dönem Başkanlığı görevini üstün başarı ile tamamladı ve Onursal Başkan kabul edildi.
Fransızca ve iyi derece İngilizce bilmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji