YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,05
DURMAZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ!

DURMAZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, partisinin düzenlediği aday takdim ve karargâh açılış töreninde katıldı.
durmaz2Durmaz, MHP Şefaatli ilçe teşkilatında düzenlenen açılış töreni sonrası yaptığı konuşmada, iktidarı ağır sözlerle eleştirdi.
Sadir Durmaz; “Adli Kolluk yönetmeliğinde de yapılan değişikliğin Anayasaya ve ilgili kanunlara mevzuata aykırı olduğu çok açık bir şekilde ortadayken esas maksadın, muradın Sayın Savcının ifade ettiği operasyonun engellenmesine dönük olduğunu da bu vesileyle de tescil edilmiş oldu.”
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz aday tanıtımı ve karargah açılışı için gittiği Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde gazetecilerin sorularına yanıt verdi. Açık bir dille AKP Hükümetini eleştiren Durmaz 17 Aralıkta Başlatılan Yolsuzluk operasyonu hakkında açıklamalarda bulundu
MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz yaptığı konuşmada; “Ülkemiz son günlerde son derece, sıkıntılı ve çok ağır bir gündemle meşgul durumdadır. Çok Ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğumuz bu süreçte ne yazık ki, son iki gün içerisinde yaşanan gelişmeler milletimizin hukuka adalete olan güveni zedeleyecek sarsacak ortadan kaldıracak bir takım olaylarla iyice sarsılmıştır.
Dün Cumhuriyet Savcısı Sayın Muammer Akkaş’ın yapmış olduğu açıklama Cumhuriyet tarihinde belki de çok eşine ender rastlanan bir açıklama ve uygulamadır. Kendisinin talimatının yürütme tarafından engellenmesi adli kolluk kuvvetlerinin bir cumhuriyet savcısına talimatını dikkate almamaları ya da orada direnç göstermeleri yenide ifade ettiğim gibi çok karşılaştığımız bir olağan durum değildir. Anayasadan gücünü kuvvetini kaynağını alan ve bu yetkisini kullanan yargının yürütme eli ile engellenmesi girişimidir. Bu anayasaya aykırı bir tutumdur. Bugün bu tutum içerisinde olanların yarin şartlar normalleştiğinde bu bedeli ödemeye hazır olmaları gerekir. Eğer gücü yeten kendine göre bir hukuk tesis edecekse ve yargıyı dinlemeyecekse kamu kuvvetlerini kaile almayacaksa burada bir anayasal düzenden burada bir devletten ve hasatende hukuktan ve adaletten bahsetmek mümkün olmayacaktır.
Nitekim bir başka gelişmede yine vicdanlara sığmayan AK Partinin tamamen kendi yapısını oluşturmaya dönük öteden belli gayretlerinin esas amacının  ne olduğunu göstermeye yarayan bir başka gelişmede adli kolluk yönetmeliğinde yapmış olduğu değişikliktir.
Önceki adli kolluk yönetmeliğini de çıkaran AK Parti soruşturmaların yönü kendine döndüğünde bunları engellemek için neler yapabileceğini de bu vesile ile somut olarak göstermiş bulunmaktadır.  Adli Kolluk yönetmeliğinde de yapılan değişikliğin Anayasaya ve ilgili kanunlara mevzuata aykırı olduğu çok açık bir şekilde ortadayken esas maksadın, muradın Sayın Savcının ifade ettiği operasyonun engellenmesine dönük olduğunu da bu vesileyle de tescil edilmiş oldu. Nitekim Danıştay’ımızın bu konuda en doğru şekilde karar vereceğine eminim. Keza aynı şekilde Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulunun almış olduğu kararda AKP’nin bu yolda atmış olduğu adımın yanlış olduğunu ortaya koyan bir karardır. Bu yönüyle de umut ederiz ki en kısa zamanda AKP elini yargıdan çeker ve normal bir hukuk devletinde olması gereken şeyler ülkemizde de yaşanır.
Daha öncede Eski İç İşleri Bakanı İdris Naim Şahin beyin istifası söz konusuydu. İstifası sırasındaki beyanları da AKP’nin yönetim anlayışını ortaya koyan örneklerle doludur. Nitekim bu arkadaşlarında aynı konudan sızlanmaları demek ki AKP’de bir yönetim sıkıntısının olduğunu göstermektedir. AKP’de parti içi demokrasinin asla işlemediğinin tek kişiye dayalı diktatör ve otoriter bir anlayışın hakim olduğunu kendileri ifade ediyorlar. Bizde öteden beri bunları biliyor ve ifade ediyorduk ama en son kendilerinin de bunları ifade etmiş olmaları çok manidar. Tabi istifa eden bir sayın bir bakanın “benim hakkımda düzenlenen iddianamede yar alan hususlar imar değişikliklerinin tamamı Sayın Başbakanın onayıyla yapılmıştır.” Demesi de Sayın Başbakanın bu konudaki engelleme gayretlerinin esas amacının ne olduğunu ortaya koymuştur.”
 

 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji