YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Yerköy Belediyesi Anketlerde

Yerköy Belediyesi Anketlerde

Türkiye geneli yayın yapan Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi tarafından hazırlanan “Yılın Yerel Yöneticileri Belirleniyor 4” anket çalışmasında “Yerköy Belediyesi Kanalizasyon ve İçme Suyu Yenilenmesi” adı altında anketteki yerini aldı.
03052012anketYerköy Belediyesi kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattının yenilenerek halkın sağlığını koruma doğrultusunda çalışmalarımız devam etmekte olduğunu bu konuda başarılı bulunup bulunmadı konusunda anket oluşturuldu.
Ankette şu ifadeler yer alıyor, “Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu 29 Mart 2009 mahalli seçimleri sonucu Belediye Başkanlık görevine başladığı günden itibaren tüm mesaisini Yerköy İlçesin gelişmesine harcayan ilçenin yıllardır ihmal edilen birçok hizmetin gerçekleşmesi için verdiği mücadele, ilçe halkı tarafından takdir toplarken, ilçe halkı yıllardır beklediği hizmetlere kavuşmaya başlamıştır. 3 yıllık görev süresi içerisinde birçok ilke imza atılmıştır. Bu ilklerden biri olan kanalizasyon ve içme suyu çalışması kısa surede çok yol kat ederek devam etmektedir.
Alt yapısı yıllar önce yapılan ve artık ihtiyacı karşılayamaz duruma gelen Yerköy kanalizasyon projesi çalışmaları devam ediyor.
Kanalizasyon ve Alt Yapı çalışmalarında İlçe merkezinde 35 bin 200 mt’lik Şebeke Hattı yenileme çalışmaları devam etmektedir.
İlçemizde kanalizasyon şebekesi 1974 yıllarında yapılmıştır. Bu tarihten bu güne kadar bu şebeke yenilenmediği için yetersiz kalmıştı. Özellikle ilçe merkezindeki cadde ve sokaklarda çökmeler oluşmuş kanalizasyon suları binaların bodrum katından çıkmaya başlamıştı.
Yine içme suyu şebekemizde çok eski asbest boruların kullanıldığı bir şebekeydi, 2000 ’li yıllarda bu tür boruların kullanılması insan sağlığı için tehlike arz etmektedir. Bu sebeple kanalizasyon ve içme suyu yenileme işi başlatılmıştır.
İlçemizin üç büyük mahallesi olan ve şehrin merkezi kabul edilen Haşim Kılıç, Ayanoğlu ve Selçuk Mahallelerinde kanalizasyon ve alt yapı çalışmaları da yaklaşık 5 bin 500 mt’lik kısmın tamamlanmış olup Kanalizasyon Şebeke Hattı döşeme çalışmalarının devam etmektedir.
İlçede yapımı devam etmekte olan Kanalizasyon inşaatının deşarj edileceği atık su arıtma tesisi projesi tamamlanmış çalışmaları hızla devam etmektedir , önümüzdeki günlerde İhalesinin hazırlanarak Arıtma Tesisi İnşaatına başlanması planlanmaktadır.
Yerköy’ün temiz ve sağlıklı bir alan haline gelmesine katkı sağlayacak olan arıtma tesisinin ilçede yürütülen kanalizasyon çalışmalarının önemini daha da artıracağını düşünülmektedir, Yerköy için kaliteli ve bir birini tamamlayan hizmetler üretme gayretinde olduklarını, bu açıdan bakıldığında da arıtma tesisinin bu yapıda kanalizasyon çalışmalarını destekler nitelikte olduğu bilinmektedir.
İlçemiz Haşim Kılıç, Ayanoğlu ve Selçuk mahallelerini kapsayan kanalizasyon ve içme suyu şebeke yenileme işi 10 Mart 2011 tarihinde ihale edilmiş, 18 Ekin 2011 tarihinde ihalenin neticelenmesi sonucu ihaleyi alan firmaya yer teslimi yapılmıştır.
Bu işin yaklaşık maliyeti 5.328.192.56 TL olan bedel üzerinden 2.298.000.00 TL ile ihale edilmiş ve 730 gün süre verilmiştir. Bu süre içerisinde Yerköy’ün 35 bin 200 mt kanalizasyon 32 bin mt içme suyu hattı yenilenecektir. Toplam değişecek alan 67 bin 200 mt dir.” şekilde ankete sunulmuştur.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Yorum yapılmamış

  1. hep ayni senaryo o yapti bunu yapti. kusura bakmayin ama türkiyede hic bir yerde belediyecilik yok,
    ben yerköylüyüm 30 senedir almanyada yasiyorum 30 sene önce burada köylerde kanalizasyonlar cevre düzenlemesi temiz düzenli asfalt yollar yesil alanlar temiz cocuk parklar ve futbol sahasi her eve ayri ayri cöp pidonlari tertemiz bir cevre vardi bu kücük 50 hanelik bir köyde yerköy bak 30 senede bir ilerleme yok kötü bir yol yaparlar 1 seneye kalmaz bozulur kanalizasyon tam yok cevreler cöpden gecilmiyor hic bir evin cöp bidonu yok bu ankarada yok cöpler karisik halde yol üzerine atiliyor etrafa mikrop yayiliyor bastan insanlar egitimsiz ufak birseyle yetiniyor yada kendini kandiriyorlar.biz 100 senede gecse ayniyiz.

    • sen gel şimdi gör bide ne diyecen bakalım uzaktan hoş geliyo davulun sesi ordan konuşmakla olmaz gözünle gör şimdi gel eskiden yerköy neydi şimdi ne halde arabanla girmeye korkardın yerköye gel buyur şimdi londra asfaltında gör kendini…

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji