YouTube

  • DOLAR
    %-0,08
  • EURO
    %-0,56
  • ALTIN
    %0,21
  • BIST
    %2,05
Din görevlilerine K.K.K.A. semineri

Din görevlilerine K.K.K.A. semineri

Yerköy Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen eğitim seminerlerine bir yenisi daha eklendi. Eğitim seminerleri halkasına, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (K.K.K.A.) halkın bilinçlendirilmesini sağlamak üzere din görevlilerine eğitim semineri verildi
22032013toplumYerköy Toplum Sağlığı Merkezi Halkımızı K.K.K.A. (Kırım Kongo Kanamalı Ateşi) konusunda dikkatli olunması ve yapılacaklar konusunda bilinçlenmesi için eğitim çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Yerköy Toplum Sağlığı Başkanı Dr. Ali Alparslan Uyar, Havaların ısınması ile birlikte gündeme gelen ve ölümlere sebebiyet veren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı ile ilgili din görevlilerine eğitim semineri verdiğini ifade etti.
KKKA’nın bulaşmasında Hyalomma soyuna ait keneler daha büyük bir yere sahip olmakla birlikte, 30 kene türünün bu hastalığı bulaştırabileceğini ifade eden Uyar, “Keneler, insanların ortam yaşam alanlarında, otlaklarda, çalılıklarda ve kırsal alanlarda yaşayan küçük oval şekilli, 6-8 bacaklı, uçamayan, sıçrayamayan hayvanlardır. Hayvan ve insanların kanlarını emerek beslenirler ve bu sayede hastalıkları insanlara bulaştırabilirler.
Henüz ergin olmamış “Hyalomma” soyuna ait keneler, küçük omurgalılardan kan emerken virüsleri alır, gelişme evrelerinde muhafaza eder. Keneler, insan veya hayvanlardan kan emerken virüsleri de bulaştırırlar.
Türlere göre değişmekle beraber kenelerin, küçük kemiricilerden, yaban hayvanlarından evcil memeli hayvanlara ve kuşlara kadar geniş bir konakçı spektrumları mevcuttur Küçük omurgalılar ve özellikle yerde beslenen kuşlar, keneleri enfekte eden en önemli konak grubunu oluşturmaktadır; keneler, biyolojik evrimlerinin değişik safhalarında bu canlılardan kan emerler.
Ülkemiz kenelerin yaşamaları için coğrafi açıdan oldukça uygun bir yapıya sahiptir. Türlere göre değişmekle beraber kenelerin, küçük kemiricilerden, yaban hayvanlarından evcil memeli hayvanlara ve kuşlara kadar geniş bir konakçı spektrumları mevcuttur.”dedi.
Din görevlilerine, keneden korunma, bulaşma yolları, belirtileri ve yapmaları gerekenler konusunda bilgilendirmeler yapılarak broşürler dağıtıldı.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji