YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
Tıp Bayramı Yerköy'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

Tıp Bayramı Yerköy'de Çeşitli Etkinliklerle Kutlandı

14 Mart Tıp Bayramı Yerköy Devlet Hastanesi’nde gerçekleşen törenle kutlandı
14032013tipbayrami14 Mart Tıp Bayramı’nı, Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Sayit Usul, idari personel, doktorlar ve çok sayıda sağlık personeli katıldı.
14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Yerköy Devlet Hastanesi’nde kutlama programı gerçekleştirdiklerin ifade eden Başhekim Usul, kutlama programında 1827 Yılında 2. Mahmut döneminde İstanbul’da, hekimbaşı tarafından kurulan cerrahhanenin, kuruluş yıldönümü olan 14 Mart’ın “Tıp Bayramı” olarak kutlandığını ifade etti.
14 Mart’ın Türkiye’ye özgü bir tarih olduğunu hatırlatan Yerköy Devlet Hastanesi Başhekimi Sayit Usul, cerrahhanenin kurulması ile birlikte modern tıp eğitiminin başladığı 14 Mart’ın “Tıp Bayramı” olarak kullanıldığını söyledi.
Usul, “İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal saygın onurlu mesleği büyük özveri ile yeterine getiren tıp çalışanlarımızın ve hekimlerimizin insan yaşamına saygıyı ifade eden 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, başarılı günler diliyorum” dedi.
Program sonrasında, Başhekimi Dr. Sayit Usul ve idari personel, doktorların ve sağlık personelinin “Tıp Bayramı’nı güllerle kutladılar.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji