YouTube

  • DOLAR
    %0,21
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,39
  • BIST
    %-0,05
Öğretmen Okulları 165. Yaşında

Öğretmen Okulları 165. Yaşında

Öğretmen okullarının kuruluşunun 165. Yıldönümü nedeni ile Yozgat’ın Yerköy İlçesinde, Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından çeşitli etkinlikler çerçevesinde kutlandı
19032013okulÖğretmen okullarının Kuruluşunun 165. yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Yerköy ‘ de de törenlerle kutlandı.
8 yıl önce hizmete giren Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi’nde, öğretmen okullarının kuruluşunun 165.kuruluş yıldönümü kutlama törenini Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda gerçekleştirildi.
Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, şube müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda. Öğretmen Okullarının kuruluşunun 165. yılı münasebeti ile gerçekleşen programda Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Necip Aydın,” 1848 Yılından buyana Türk Eğitim Sistemimizin En önemli yapı taşlarından biri olan öğretmen okulları bu başarıyla adından sıkça söz ettiren ve adeta başarının adresi olmuş 200’ü aşan eğitim kurumları ile kocaman bir çınara dönüşmüştür.
Bu çınardan biri olma yolunda hızla ilerleyen Yerköy Anadolu Öğretmen Lisesi Gün geçtikçe kalitenin adresi haline gelmiştir. Bu genç çınar, TÜBİTAK destekli bilim fuarları, trafikte ay yıldız gençlik hareketi projesi, 100. Yıl Mahallesi okuyor projesi, kısa film yarışması, atık pil toplama kampanyası, enerji tasarruf bilinci uyandırma projesi gibi bilimsel ve sosyal içerikli projelerle yoluna emin adımlarla, devam etmektedir.
Kısa zamanda kurumsal bir kültür oluşturacak bir çok güzelliğin içerisinde ola bilmeyi başaran okulumuz yöremizde adeta yeniliğin ve bir çok ilkin öncüsü olmuştur. Her yıl üniversiteye yerleştirme başarısının çıtasını yükselterek adından sıkça söz ettirmektedir. Kültürel, sosyal, sportif, sanatsal birçok sanatsal çalışmanın içerisinde yer almaktadır. Kültürel ve sanatsal anlamda şiir dinletisi, tiyatro, halk oyunları çalışması ve solo ve koro müzik dinletileri ile kurumumuz adete bir kültür merkezi haline gelmiştir.
Voleybol kız ve erkek takımlarımız ilçemizde yapılan müsabakalarda, ilçe birincisi olmuşlardır. Erkek Voleybol takımımız ilde de birinci olarak ilimizi bölge yarışmalarında başarı ile temsil etmiştir. Okul santranç takımımız ilçe birincisi ve il ikincisi olmuştur. Okulumuzda her yıl sınıflar arası bilgi kültür yarışmaları münazara futbol, voleybol, santranç, masa tenisi ve badminton gibi birçok kültürel ve sportif etkinlikler yapılmaktadır. Bu özgün ve öz verili ve başarılı çalışmalarından ötürü öğretmen ve öğrencilerimi kutluyor başarılarının devamını diliyorum.
Mensubu olmaktan onur duyduğum öğretmen okullarının kuruluşunun 165. yıl dönümü kutlamalarında katkısı bulunan okul aile birliği yöneticilerine, değerli öğretmen arkadaşlarıma, sevgili öğrencilerime ve eğitimi önemseyip destekleyen tüm gönüllülere teşekkürü bir borç biliyorum.
1848 de yapılan bu meşalenin hiç sönmemesi ümidi ile saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”dedi.
Aydın’ın konuşmasın ardından, Yerköy Öğretmen Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan şiir, müzik dinletisinin ardından okulun program sona erdi.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji