YouTube

  • DOLAR
    %-0,15
  • EURO
    %-0,66
  • ALTIN
    %0,14
  • BIST
    %2,05
On Şehir On Şair Projesi

On Şehir On Şair Projesi

Yozgat Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Gazeteci Şair- Yazar Ahmet Sargın, hazırladıkları “10 Şehir 10 Şair Projesi”nin iller arası kaynaşma ile şairlerin buluşmasına vesile olmak istediklerini söyledi.
20012014sargın10 Şehir 10 Şair Projesinin amacının çok yönlü olduğunu belirten Sargın; “Öncelikle iller arası kaynaşmayı sağlamak istiyoruz, Şairlerin bir araya gelerek güç birliği oluşturmalarını istiyoruz. Bunun yanı sıra kültür ve sanat alanında birlik ve beraberliği geliştirmeyi planlıyoruz ve Türk şiirinde bir çığır açmayı hedefliyoruz” dedi
Sargın projenin detaylarıyla ilgili olarak şu açıklamalarda bulundu:” Bizler 10 İlden sözleşmiş 10 şair arkadaşız. Bu proje kapsamında birlikte bir eser çıkarıyoruz. İllerimizde basın yoluyla tanıtımlar yapacağız. Gazete televizyon ve radyolarda projelerimizi duyurup anlatacağız. Kültür ve sanat alanında iller arası diyalogu geliştireceğiz.”
“ Hem kendi illerimizde hem de belirlediğimiz illerde imza günleri düzenleyeceğiz, şair, yazar, gazeteci dostlarımızla görüşerek bize destek olmalarını isteyeceğiz” diyen Sargın şu açıklamalarda bulundu:
“İl yöneticileriyle görüşerek okullarda Türk Şiirinin geliştirilmesi adına çalışmalarda bulunacağız. Kültür ve sanat derneklerinin bir araya gelerek bir güç birliği oluşturmalarını teşvik edeceğiz. Türk Şiirinde yeni bir yola, yeni bir çığıra ve yeni bir soluğa ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalarımızın  bu yolu çabuklaştıracağı kanaatindeyiz.”
İlk toplantıyı Antalya da yapmayı planladıklarını ifade eden Sargın, burada kendimize bir yol haritası çizeceğiz, çalışma koşullarını  konuşacağız, görev dağılımı yapacağız, Tanıtım ve İmza günü ile halkımızın karşısına çıkmış olacağız.”
Projede yer alan 10 İl ve 10 Şair: Yozgat-Ahmet Sargın, Kayseri- Ali Özkanlı, Nevşehir- Ayşe Paslanmaz, İzmir- Birgül Sevil Tekinay, Ankara- Gülay Coşkun, Tokat-Hasan Akar, Manisa- Mehmet Çetin Baş, Samsun- Süleyman Altunbaş, Gaziantep-  Zekeriya Efiloğlu.

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji