YouTube

  • DOLAR
    %0,16
  • EURO
    %-0,10
  • ALTIN
    %0,09
  • BIST
    %-0,05
Bozdağ: Muhalefetin gündemini gazeteler ve köşe yazarları belirliyor

Bozdağ: Muhalefetin gündemini gazeteler ve köşe yazarları belirliyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye’de muhalefet partilerinin yarına dair planları olmadığını, gündemlerini gazete manşetleri ve köşe yazarlarının belirlediğini ifade etti.
08122011akpAK Parti Yerköy İlçe Başkanlığının 4’üncü Olağan Kongresine katılan Yozgat Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada yaptığı konuşmada Yozgat ve ülke gündemine ilişkin değerlendirme bulunurken CHP’yi de eleştirdi.
Bozdağ, muhalefet partilerinin yarına dair plan ve projelerinin olmadığını böyle bir yapıya ülkenin teslim edilemeyeceğini belirtti.
Bozdağ, “Muhalefet partilerinin yarına dair bir planları projeleri yok. Ama biz demokratik normlar konusunda başkaları tarafından örnek alınan bir ülke haline geldik. Bambaşka bir noktaya doğru giden bir Türkiye var. Onun için biz diyoruz ki; 2023’ün Türkiye’si daha büyük olacak.
Ekonomisi daha büyük olacak. Milli geliri kişi başına 25 bin Dolar olacak inşallah. Türkiye dünyanın onuncu büyük ekonomisi olacak. Bölgesinde lider, dünyada küresel Aktör Türkiye olacak. Biz yüzüncü yılın planını projesini yapıyoruz yarının değil. Ama bakın bu ülkenin muhalefetine, yarının planı yok bunlarda, yarının projesi yok bunlarda, nasıl ülke teslim edilir böyle bir yapıya. Bir hafta sonrasına dair planları yok.
İki hafta sonrasına dair planları yok, beş seneyi, on seneyi planlayamayan bir yapı. Biz ne yaptık. Ülkenin bütçesini dahi üç yıllık perfekstif ile planlıyoruz. Şimdi taslak hazırlanırken hem 2012, hem 2013 ve 2014’ün bütçe planlamalarını da ortaya koyuyoruz. Yani 2023 ve bundan 50 yıl sonrasının da plan ve projelerini de otaya koyan bir anlayışın sahibiyiz.” dedi.
“Kader mahkûmları sadece Silivri’de yatanlardan mı ibaret?”
Türkiye’de muhalefeti, gazetenin manşet haberleri ve köşe yazarlarının belirlediği konularla gündem oluşturduğunu ifade eden Bozdağ, “Muhalefet, sabahleyin gazetelere bakıyor manşetlerde hangi haberler çıkmış, köşe yazarları hangi konuları dile getirmiş, gazetelerin manşetlerine göre yazıp, konuşuyorlar kendi planları programları yok. CHP’yi ele alalım. Meclis 1 Ekim’de çalışmaya başladı.
CHP’nin gündeme getirdiği konu varsa yoksa Silivri’dekilerin derdini tutmuş bunları, varsa yoksa orda ki vekiller, varsa yoksa orası. Bir genel başkanları gidiyor, bir vekiller gidiyor, bir başka insanlar gidiyor. Bütün gece ve gündüzlerini Silivri kaplamış, Ergenekon kaplamış. Be kardeşim ben soruyorum.
Yerköy’de, Yozgat’ta, Sivas’ta niye yoksun, başka yerlerde niye yoksun. Onların derdi yok mu, onların sıkıntısı yok mu? Sadece Silivri’de olanların mı derdi var. Bu ülkede sadece tutuklu olanlar sadece Silivri de olanlar. Kader mahkûmları sadece Silivri’de yatanlardan mı ibaret? Onlar tutuklu deyince sadece Silivrili’de olanları görüyorlar, mahkûm deyince sadece kendisi gibi düşünenleri görüyorlar.
Hâlbuki bu ülkede başka tutuklularda, başka sıkıntı içerisinde olan başka kesimler de var, onları gözleri görmüyor. Varsa Silivri yoksa Silivri, ben anlamakta zorlanıyorum. Bir izah etseler, bu kadar ilgi ve alakalarının nedenini Türk milleti de anlasa biz de anlasak memnun oluruz.” diye konuştu.
“Ergenekon, Silivri CHP’yi kurtarmaz”
AKP’nin derin devlet ve başka yerde olan biten hadiselerin ortaya çıkmasını istediğini isterken diğer taraftan gündemlerinde sadece Silivri olduğunu söyleyen Bozdağ, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir yandan derin devlet başka yerde olan biten hadiselere bunlar ortaya çıksın diyorsun, öte yandan kendileri hakkında Ben buradan bir kez daha söylüyorum, Ergenekon sizi kurtarmaz, Silivri CHP’yi kurtarmaz.
CHP’yi kurtarırsa millet kurtarır, onlarda milleti görmüyor. Kulakları milleti duymuyor, gözleri milleti görmüyor. Milleti görün, milleti duyun, çünkü bu millet Silivri’de yatanlardan ibaret değil, 74 milyon bu milletin evladı var.
Ama maalesef bizim muhalefetin meclis genel kurulundaki konuşmalarına bakın, gündemindeki konu sadece ve sadece Silivri, onun dışında gündemleri, bu milletin gündemi tek mi, bir sürü gündemi var.
Onun için gündeminden kopuklar, milletin derdinden, halinden kopuklar. Biz milletin haliyle hallenen, milletin derdiyle dertlenen, milletinin problemini problem edinen bir muhalefetinin Türkiye’ye çok şey kazandıracağın inanıyoruz. Ama maalesef bugün bundan yoksunuz.
Bizim muhalefet ne yaparsa yapsın, bizim millete hizmet noktasına geceyi gündüze katarak çalışmaya devam ettik, bundan sonra da devam edeceğiz.”
 

Sosyal Medyada Paylaşın:

BİRDE BUNLARA BAKIN

Düşüncelerinizi bizimle paylaşırmısınız ?

Ucuz Davetiye - Davetiye Modelleri
reklam
NÖBETCİ ECZANE
Toknoloji